Friss képek
Emilia Clarke Hungary
Magyar rajongói oldal a csodálatos színésznőről
Emilia Clarke Hungary I Milly-Clarke.com I Magyar rajongói oldal a csodálatos színésznőről » A Targaryen ház

A Targaryen ház egy ősi, valyriai eredetű ház, akik a Keskeny-tengeren túlról települtek át Sárkánykőre. A későbbi időszakban a valyriai istenekről áttértek az andalok isteneire. Aegon Targaryen, másnéven a Sárkánykirály hódította és fogta össze Westeros hét királyságát, a kontinens pedig Aegon partaszállása óta számolja az éveket.

A Targaryenek igen híresek szépségükről: platina színű haj, indigókék szem, stb. Vérvonaluk tisztántartása érdekében a Targaryenek gyakran egymással házasodtak, így elkerülhetetlen volt az őrültség egyes utódoknál. Híresek voltak továbbá még emberfeletti képességeik felől is, valamint messze ők voltak az egyetlenek, akik meg tudták szelidíteni a sárkányokat. A ház számos csatán és háborún esett már át, például a Sárkányok tánca, azonban az idő múlásával a Targaryen ház kezdett megfogyatkozni.

II. Aerys Targaryen volt az utolsó vastrónon ült Targaryen, aki Rhaellát, testvérét vette feleségül, akinek három gyermekük született:  Rhaegar, Viserys és Daenerys. Ahogy teltek-múltak az évek, úgy Aerys is egyre jobban megőrült, míg nem ki nem érdemelte az Őrült király nevet. Robert lázadásakor rengeteg futótűzzel teli hordót készítetett az alkimistákkal, melyeket terve szerint Királyvár alatt akart felgyújtani, hogy az egész város porig égjen és Robert ne tehesse rá a kezét. Jaime Lannister kénytelen volt végezni vele, hogy megmentse a Lannister seregeket, később e tettéért pedig ráragadt a Királyölő gúnynév.

Tűz és vér

Ezek után Rhaegar volt a soron lévő trónörökös, aki feleségül vette Elia Martellt akitől két gyereke született: Rhaenys és Aegon. Egy lovagi torna alkalmával Rhaegar Lyanna Starknak adta “A Szerelem és a szépség királynője” címet a felesége helyett, az-az Robert jegyesének, mindkettejük eltűnése alkalmával pedig mindenki úgy hitte, hogy Rhaegar elrabolta a lányt, aminek hatására több nagy ház is fellázadott. A harcnak csak is az utolsó Targaryen uralkodó halálával lett vége, feleségét és gyermekeit megölték, két testvére, Viserys és Daenerys pedig a Keskeny tengeren túlra menekültek.